Ontbijt smoothie met fruit en cruesli

ontbijtsmoothie met fruit en cruesli ingrediënten

Ontbijt smoothie met fruit en cruesli

Ik varieer graag met mijn ontbijt. De ene keer eet ik Griekse yoghurt met cruesli, dan weer fruit en dan weer een broodje. In alle gevallen voeg ik wel fruit en/of groente toe. Ik ben gek op cruesli en dan vooral met Griekse yoghurt. Heerlijk! Maar ik wil niet elke dag (Griekse) yoghurt eten en daarom bedacht ik dit overheerlijke ontbijt recept. Je hebt het binnen een handomdraai gemaakt, bevat alleen maar gezonde ingrediënten en er is geen yoghurt toegevoegd. Dit betekent dat mensen met een koemelk allergie dit ook prima kunnen eten. Hieronder deel ik het recept met jullie:

Ingrediënten (1 persoon)

– 1 kleine banaan (grote mag natuurlijk ook dan wordt je smoothie iets dikker)

– 1 peer

– een handje blauwe bessen

– een handje cruesli

– 1 eetlepel cranberries (meer mag ook! Ze zijn ontzettend gezond voor je)

– 1 eetlepel ongezouten noten (mag van alles zijn. Ik heb in dit geval ongezouten cashewnoten gebruikt, omdat ik die in huis had)

Bereiding

1. Pel de banaan en breek in kleine stukken.

2. Schil de peer en snijd deze in kleinere stukken.

3. Was de blauwe bessen en voeg deze toe aan de mengkan van je blender.

4. Als alle bovenstaande ingrediënten in de blender zitten, blender je dit tot een glad geheel. Als je geen blender hebt kan dit ook prima met de staafmixer!

5. Doe je gezonde smoothie in een schaaltje en voeg de cruesli eraan toe.

6. Breek de cashewnoten in iets kleinere stukjes met je handen en voeg samen met de cranberries toe.

ontbijtsmoothie met fruit en cruesli eindresultaat

Ik zeg eerlijk; op de foto ziet het er niet erg smakelijk uit, maar dat is het wel! De banaan maakt het super zoet en de peer en de blauwe bessen geven een beetje een frisse hint aan deze smoothie. De cashewnoten geven het een romige smaak en de cranberries zorgen voor een zuurtje. En geloof me; met deze smaak explosie mis je de yoghurt totaal niet! De cruesli kan je vervangen door muesli en dat geldt eigenlijk voor alle ingrediënten. Dit is mijn variatie, maar voeg toe wat jij maar lekker vindt! Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt waarbij je direct al je 3 stuks fruit binnen krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *