Bolognese saus

Iedereen heeft zo zijn eigen variant van bolognese saus en dit is de mijne! Mijn oude vertrouwde bolognese saus laat mij nooit in de steek. Als ik zin heb in een simpele pasta-saus haal ik de ingrediënten hiervoor in huis. Combineert prima met pasta, aardappelen en/of brood.

 Ingrediënten (4 personen)

– 300 gram rundergehakt

– 1 grote ui

– 1 grote teen knoflook

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 runder bouillonblokje

– gedroogde Italiaanse kruiden

Bereiding

1. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan.

2. Snijd de ui en knoflook in kleine blokjes en voeg aan het gehakt.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

4. Voeg 50-100 ml water toe.

5. Voeg 1 eetlepel Italiaanse kruiden toe en roer goed door.

6. Voeg het bouillonblokje erbij en laat voor 15-20 minuten sudderen op laag vuur en onder af en toe roeren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *